Új egyetem, új kar a Kecskeméti Főiskolán

2016 fontos év lesz a Kecskeméti Főiskola életében. Ezzel kapcsolatban kérdezte a baon.hu Dr. Ailer Piroskát, a Kecskemáti Főiskola rektorát.

Öt és fél hónap múlva egyesül a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola és 2016. július 1-jétől alkalmazott tudományok egyetemeként folytatják munkájukat. Hol tart a folyamat? – kérdeztük dr. Ailer Piroskát, a Kecskeméti Főiskola rektorát.


– A Szolnoki Főiskola öt tanszékéből és a Kecskeméti Főiskola három karából alakítjuk ki az új egyetemet. Jelenleg a két intézmény oktatási, jogi, szervezeti, gazdálkodási és egyéb területeinek  az „összefésülése” zajlik. Rengeteg az előttünk álló, elvégzendő feladat. Július 1-től én leszek az új intézmény megbízott rektora addig, amíg be nem fejeződik a rektorválasztási folyamat. Az ezzel kapcsolatos pályázatot már az egyetem új szenátusa fogja véleményezni. Július végén, a ponthatárok meghúzásánál is már az új egyetemre kerülnek be azok a felvételizők, akik most a Kecskeméti Főiskolára vagy a Szolnoki Főiskolára adják be a jelentkezésüket.

 

A teljes cikk elolvasható a baon.hu oldalán:

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/uj-egyetem-szuletik-uj-kar-epul-kecskemeten-648393

Elérhetőségeink

Kecskeméti Főiskola Gazdálkodási és Menedzsment Alapszak
Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
Postacím: 6001 Kecskemét, Pf. 91.
Tel: (76) 516-311
E-mail: gazdmen@kefo.hu