Phoenix Mecano Kecskemét Kft.


Phoenix Mecano Kecskemét Kft.

Az 1993-ban alapított Phoenix Mecano Kecskemét Kft. az egész világon jelenlévő Phoenix Mecano cégcsoport legjelentősebb leányvállalata. Kecskemét második legnagyobb munkaadójaként a vállalat jelentős gazdasági potenciált képvisel a térségben. A társaság felelősségteljes gazdálkodást folytat, hosszú távon is stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik. A cég tulajdonosi köre az eredmény nagy részét fejlesztések, beruházások megvalósítására fordítja, folyamatosan fejleszti termékeit, gyártási folyamatait, gépparkját és az elérhető legmodernebb technológiákat alkalmazza.

 A társaság mechanikai és elektronikai rendszereket valamint komponenseket gyárt illetve fejleszt, főbb termékcsoportjai: mozgatás-technikai rendszerek (egy- és kétmotoros emelők); adatbeviteli rendszerek, alkatrészek (frontfóliák, fóliabillentyűzetek); elektronikai műszerdobozok (műanyag-, alumínium- és poliészter); ipari automatizálási rendszerek (lineáris pozicionáló egységek, emelőoszlopok, védőrácsok) és alkatrészek (kötőelemek, profilok); egyenáramú motorok, transzformátorok; műanyag alkatrészek.

 A vállalat kutatás-fejlesztési egysége termékfejlesztéssel illetve a termékpaletta optimalizálásával foglalkozik. Elsődleges célkitűzései között szerepel a Phoenix Mecano cégcsoport elektromechanikai termékpalettájának megújítása, a könnyen kezelhető, költséghatékony, gyártásoptimalizált szerkezetek fejlesztése.

 A cég logisztikai egysége a disztribúciós logisztikát (termékek raktározása, szétosztása) valamint az import- és exportáruk szállítmányozását irányítja. A vállalat 5.000 m2-es, teljesen automata magasraktárából történik a kecskeméti gyárban illetve a vállalatcsoport romániai és távol-keleti gyárában előállított termékek kiszállítása.

 A Phoenix Mecano Kecskemét Kft. mintegy 1.000 fő munkavállalóval, 116.000 m2-en, évente közel 40 milliárd forintos forgalmat bonyolít le. A cég modern, környezetbarát telephelyen működik. Nagy hangsúlyt helyez dolgozói szociális helyzetének, munkakörülményeinek javítására. Versenyképes fizetést és kedvező adózási feltételű béren kívüli juttatásokat biztosít számukra. Támogatja és a vállalat jövőjére vonatkozó befektetésének tekinti dolgozói képzését illetve továbbképzését.

 

 A cég honlapja 

 Információk a duális képzésről és a jelentkezésről a cég honlapján 

 Kiket várnak?

 Gépészmérnöki, műszaki menedzser, logisztikai mérnöki(ÚJ!) alapszakra jelentkezőket 

 

 Gyakorlati helyszín: Kecskemét

 Kapcsolat:

 Vizi-Nagyné Drozdik Szilvia, humánpolitikai asszisztens 

 E-mail: szilvia.drozdik@phoenix-mecano.hu   

 Telefon: 06 76 515 518  

 Jelentkezési határidő: 

 


Elérhetőségeink

Kecskeméti Főiskola Gazdálkodási és Menedzsment Alapszak
Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
Postacím: 6001 Kecskemét, Pf. 91.
Tel: (76) 516-311
E-mail: gazdmen@kefo.hu