Marosvásárhelyi Forgatag

A Pallasz Athéné Egyetem delegációjának látogatása a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen, valamint részvétele a Marosvásárhelyi Forgatagon.

A Pallasz Athéné Egyetem 7 fős delegációja 2016. augusztus 25-28 között utazott Erdélybe, hogy látogatást tegyen a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen, illetve képviselje az intézményt a 4. alkalommal megrendezett Marosvásárhelyi Forgatag rendezvényen.

A 2016. augusztus 26-i szakmai napon Egyetemünk rektorával, Ailer Piroskával, illetve Kecskemét város képviselőivel egészült ki a delegáció, akiket az Erdélyi Egyetem  rektora és oktatói csoportja fogadott.

A találkozón az intézményvezetők ismertették az egyetemüket foglalkoztató aktuális kérdéseket, problémákat, főbb törekvéseket. Az együttműködési lehetőségek kiaknázására pedig célzottan külön tárgyalt a két intézmény rektora a megyei tanácselnökkel. A kecskeméti delegáció többi tagját ez idő alatt körbevezették a campus területén, előadótermeket, laborokat, könyvtárat, kollégiumot, tangazdaságot tekinthettek meg.

A város központjában, a Ligetben mindezzel párhuzamosan megnyitották a Marosvásárhelyi Forgatagot, melynek fővédnöke Kövér László, az országgyűlés elnöke. 14 helyszínen, 367 programponttal várták az érdeklődőket, 36 partnerintézmény összefogásával, 42 helyi termelő bevonásával és 59 szervezővel valósították meg a tervezett eseményt. Kecskemétről mintegy 90 fő érkezett a rendezvényre, melynek különböző helyszínein számos programmal szórakoztatták a helyieket. A nagyszabású eseményre turisztikai, gasztronómiai, kulturális, kézműves, zenei stb. produkciókkal, kiállításokkal és termékbemutatókkal készült Kecskemét városa.

A két egyetemnek közös sátra volt, ezen kívül bemutatkozott a kecskeméti Megaméter és az erdélyi pneumobil, azaz egy sűrített levegő hajtású hallgatók által épített jármű. Mindezek mellett kertészeti bemutató és termékbemutatóval egybekötött kóstoltatás zajlott. A rendezvény sikerességét és népszerűségét igazolja, hogy becslések szerint naponta 18 ezren látogatták a programokat, mindösszesen körülbelül 90 ezer ’forgatagozót’ vonzott az idei Vásárhelyi Forgatag.

Elérhetőségeink

Kecskeméti Főiskola Gazdálkodási és Menedzsment Alapszak
Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
Postacím: 6001 Kecskemét, Pf. 91.
Tel: (76) 516-311
E-mail: gazdmen@kefo.hu