Magyar Nemzeti Bank

 

 

 

 

 

 

Magyar Nemzeti Bank 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Magyarország központi bankja, mely betölti az ország jegybankjának szerepét. A Nemzeti Bank irányítja a monetáris politikát, biztosítja az ország pénzügyi rendszerének stabilitását, fenntartja az árstabilitást, valamint ellátja a pénzügyi közvetítőrendszer felügyeletét.Az MNB-nek kizárólagos joga van a bankjegy- és érmekibocsátásra, s ezen keresztül egyedül ez az intézmény szabályozhatja a forgalomban lévő pénz mennyiségét. Védi a nemzeti fizetőeszköz értékállóságát az árfolyampolitikán, valamint a deviza- és aranytartalék képzésén keresztül. Az MNB meghatározza és megvalósítja a monetáris politikát, illetve egyedüliként jogosult a hivatalos deviza- és aranytartalék képzésére és kezelésére. Feladatai közé tartozik a fizetési, elszámolási és értékpapír-elszámolási rendszerek felügyelete, kialakítása, továbbá a pénzügyi közvetítőrendszer zavartalan, átlátható és hatékony működésének biztosítása

A Magyar Nemzeti Bank a társadalmi felelősségvállalás jegyében célul tűzte ki a közgazdasági, pénzügyi szakemberképzés támogatását, a közgazdasági, pénzügyi, valamint interdiszciplináris kutatások elősegítését. Ennek mérdekében a jegybank több értékteremtő- és őrző intézménnyel is együtt kíván működni. 

Az MNB elsőként a Kecskeméti Főiskolával írt alá stratégiai együttműködési megállapodást 2014 februárjában, amelynek értelmében a Magyar Nemzeti Bank a maga eszközeivel  hozzájárul az ipari pályák és szakmák vonzerejének és presztízsének növeléséhez, valamint a felsőoktatás gazdasági beágyazódásához.  Célkitűzés továbbá egy modern szemléletű, közgazdasági kutató-fejlesztő és oktatási központ létrehozása is Kecskeméten.

Az együttműködés keretében a Magyar Nemzeti Bank leányvállalataival együtt részt vesz a Kecskeméti Főiskola duális típusú képzésében a gépészmérnök szak gazdasági gépészmérnök szakirányán, amelyhez biztosítja az infrastrukturális hátteret és a megfelelő szakembereket. 

Az MNB és a Kecskeméti Főiskola együttműködése egyedülálló lehetőséget jelent a magyar felsőoktatásban. Gépészmérnök  szak erős közgazdasági képzéssel, rendszeres gyakorlat a Magyar Nemzeti Banknál és leányvállalatainál, közgazdasági  tanulmányok állami finanszírozással, havi juttatás a hallgatóknak: ezt kínálja a gépészmérnök duális képzés a gazdasági szakirányon. A 2016/17-es tanévtől a Magyar Nemzeti Bank a gazdálkodási és menedzsment alapszakra jelentkezőket is vár. A Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány ösztöndíjára is pályázhatnak azok a gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatók, akik legalább 350 pontot elértek a felvételi során. Az ösztöndíj fedezi a költségtérítés  teljes összegét

További információ az ösztöndíjról


A Magyar Nemzeti Bank honlapja

A duális képzésről az MNB oldalán


Kiket várnak?

Gépészmérnök és gazdálkodási és menedzsment alapszakra jelentkezőket

Gyakorlati helyszín: Budapest


Kapcsolat:

Klubecz Éva HR tanácsadó

E-mail: job@mnb.hu 

Telefon: 06 1 428 2600/2048; 06 30 5590739


Jelentkezési határidő: 2017. január 31.

Elérhetőségeink

Kecskeméti Főiskola Gazdálkodási és Menedzsment Alapszak
Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
Postacím: 6001 Kecskemét, Pf. 91.
Tel: (76) 516-311
E-mail: gazdmen@kefo.hu