EUROSTAT konferencia

Karunk oktatója, Dr. Kárpáti József a fehéroroszországi Minszkben járt 2016. október 3-6. között.

Meghívott előadóként vett részt az Európai Bizottság statisztikai főigazgatósága (EUROSTAT) szervezésében megtartott konferencián, ahol kelet-európai és közép-ázsiai országok magas rangú szakmai képviselői a hivatalos statisztika fejlesztésének térségi lehetőségeiről egyeztettek. Az orosz és angol munkanyelven folytatott háromnapos tanácskozáson több térségi, illetve közép-európai statisztikai hivatal elnöke és vezetői vettek részt.

A konferencia 15 országból érkezett előadói és résztvevői áttekintették a közép-ázsiai és kelet-európai országok statisztikai rendszereit minőségbiztosítási, folyamatmenedzsment, költségtervezési, továbbképzési, auditálási illetve koordinációs szempontokból.

A rendezvény jó alkalmat adott a szakmai és személyes kapcsolatok újbóli felvételére, a keleti irányú nyitásra is, amelynek keretében Dr. Kárpáti József egyeztetett Alekszandr Oszaulenkóval, a kijevi Ukrán Nemzeti Statisztikai, Pénzügyi és Számviteli Főiskola rektorával is az intézmények közti nemzetközi kutatói együttműködés lehetőségeiről.    

 

Elérhetőségeink

Kecskeméti Főiskola Gazdálkodási és Menedzsment Alapszak
Cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10.
Postacím: 6001 Kecskemét, Pf. 91.
Tel: (76) 516-311
E-mail: gazdmen@kefo.hu